(ВІДЕО) Президент України вручив лікарю-прикордоннику Віталію Хмелю відзнаку «Національна легенда України»

НАЗАД
23 серпня 2024 10:09

«Багато українців заслуговують звання легенди, роблять неможливе й надихають», – про це зазначив Володимир Зеленський вручаючи відзнаку «Національна легенда України».

Напередодні Дня Державного прапора та Дня Незалежності України Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська цією нагородою відзначили видатних людей.

Глава держави наголосив: попри агресію Росії, цінності, що є фундаментом цієї нагороди, залишилися незмінними.

«Це повага. Це шана. Це гідність. Це те, як держава Україна каже дякую своїм людям, своїм героям, своїм легендам. Тим, хто поміж нас і кого ми маємо цінувати. Тим, кого з нами, на жаль, немає. Ми всі маємо їх пам’ятати. Легенди, які надихають нас. Легенди, яким аплодує світ. І я хотів би, щоб ми зараз поаплодували нашим українським легендам», – сказав Володимир Зеленський.

Цьогоріч нагородою «Національна легенда України» Президент відзначив 11 людей, серед яких і лікар-прикордонник – торакальний хірург Віталій Хмель. Від початку військової агресії росії він зробив більше сотні надскладних оперативних втручань пораненим військовослужбовцям в зоні бойових дій, проводив первинні хірургічні обробки вогнепальних, осколкових та мінновибухових ран, травматичні ампутації сегментів кінцівок.

Неодноразово залучався для проведення оперативних втручань при масових надходженнях поранених та травмованих військовослужбовців Сил оборони України. Зокрема, в грудні 2022 року провів термінове оперативне втручання військовослужбовцю, в грудях у якого застряг нерозірваний боєприпас. Операція тривала під наглядом підрозділу саперів. Пораненого військовослужбовця було врятовано.

Також офіцер виконував завдання у Харківській області. За його участі врятовано життя понад 50 військовослужбовцям.

Зазначимо, відзнака «Національна легенда України» була запроваджена 2021 року. Відтоді Президент щорічно відзначає цією нагородою людей, які зробили внесок у становлення незалежної України та захист нашої держави, розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

ФОТО,ВІДЕО: t.me/V_Zelenskiy_official

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси